21.2. Degustační večeře - Laurent Dumangin Champagne

21.2. Degustační večeře - Laurent Dumangin Champagne

KDY: 21.2.2025 od 18:30 hod
KDE: Bar78 – Jatka78, Holešovická tržnice
CENA: 2.980
Rezervace: bar78@bublina.bar
Tel.: 602 609 679

Šampaňský dům Jean Dumangin Champagne má velmi hluboké kořeny a pohnutou historii. Současná rodina představuje již jedenáctou generaci. Vinařský původ rodiny lze vystopovat již v roce 1645, kdy se narodil Firmin Dumangino – pěstitel vína v Ludes. 

Bylo to období, kdy Dom Pérignon, mnich a sklepmistr benediktinského opatství Hautvillers, objevil způsob, jak uložit šumivé víno, aniž by později explodovalo, a vyvinul postupy míchání hroznů před lisováním.

První šampaňské domy vznikaly po roce 1729 a o sto padesát let později se do této historie v r. 1895 zapsala rodina Dumangin svými prvními lahvemi šampaňského. Nechvalně známý parazit révokaz, který brutálně zasáhl do vývoje vinařství, když zničil většinu vinic, velmi ovlivnil i osud rodiny Dumangin. Přesto se Hippolytu Dumanginovi a jeho synům posléze podařilo získat zpět bývalou slávu značkou „Ach Dumangin“, následně však rodina zaznamenala velký pokles prodejů díky první světové válce a posléze i ekonomickou krizí ve 30. letech 20. století. Roky baby boomu nakonec oživily prodeje domu a v roce 1960 pak Maurice Dumangin zaznamenal úspěch vinařství se svými třemi syny, Jeanem, Guyem a Jackym, pod značkou “M. Dumangin Fils”.


DEGUSTAČNÍ MENU

Jean Dumangin, Champagne 1er Cru Brut Heritage
Amuse bouche: Mini sicilské cannoli s ricottou, citrusy a červenou krevetou

Jean Dumangin, tři vína Trilogie 2018 1er Cru
       | Francouzský toast s burratou, kantabrijské ančovicky, grep

| Francouzský toast s paštikou z kachních jater, parmigiano, lanýže
| Francouzský toast s hovězím tartarem, morková kost, kaviár

Jean Dumangin, Champagne 1er Cru Brut, MILLESIME, 2015
   | Ravioli plněné morským ďasem, krevetový bisque


Jean Dumangin, Champagne 1er Cru Hommage , 2017
       | Dezert: Černý pepř soufflé s mučenkou,  chantilly krém


Zpět na blog