Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Přejeme Vám pozitivní mysl, energii a pevné zdraví

Tým ALIFEA


VÁNOČNÍ KATALOG VÍN KE STAŽENÍ ZDE

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Piancornello
Brunello di Montalcino DOCG 2012
Země:Itálie
Oblast:Toskánsko
Odrůda:Sangiovese
Apelace:Brunello di Montalcino
Alkohol:14,0%
Podloží:Hlinito-písčité
Hodnocení:92 bodů Robert Parker
K pití:Nyní, ale zlepší se
1 141,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 3044
Popis vína
Letošní objev z řady toskánských vín, které si vysloužilo krásných 92 bodů od Roberta Parkera.
Jak sám říká, když tohle víno ochutnáte už jen zatoužíte po bistecca alla fiorentina a dobře upečených bramborách :-).
Neváhejte a ochutnejte!
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Piancornello

Middle piancornello
Lokalita Itálie, Toskánsko, Montalcino
Rozloha vinic 10 ha (100 % červená)
Roční produkce 13.000 lahví
Výnosnost 45 až 55 hl/ha
Podloží Hlinito-kamenité, vulkanické, aluviální
Odrůdy Sangiovese, Ciliegiolo, Syrah, Colorino
Top víno Brunello di Montalcino
Technolog Claudio Monaci
   
Kontakt Loc. Piancornello 53024 - Castelnuovo dell'Abate - Montalcino
Web www.piancornello.it

Historie vinařství Piancornello je od roku 1950 spojena se jménem rodiny Pieri. Již předtím se tu ale pěstovaly hrozny, které byly prodávány ostatním producentům v Montalcinu. Samotná značka Piancornello vznikla až v roce 1991, kdy světlo světa spatřil první ročník jejich Brunello di Montalcino.

Dnes vinařství vlastní a zároveň vede Claudio Monaci (viz foto), syn Silvany Pieri, se svou ženou Claudií. Organicky hospodaří na 10 ha vinic (4 ha Brunello, 3 ha Rosso a 3 ha San’t Antimo), které jsou osázeny pečlivě vyselektovanými klony Sangiovese na podnožích rezistentních proti suchu a vysokým teplotám.

Vinařství je zajímavé spojením moderních technologií (přístroje s kontrolními funkcemi teploty a vlhkosti, použití barikových sudů) a klasických prvků místního vinaření (přirozeně chladné a ventilované sklepy, velké dubové sudy), které napomáhá vyrobit vína strukturovaná, šťavnatá a plná, s velkým archivačním potenciálem.

V roce 2014 získalo vinařství za vášeň, závazek k přírodě, kultivační metody a moderní sklepní hospodářství cenu VINO SLOW, kterou dostávají pouze vybraná vinařství s ekologickým přístupem k hospodaření a přírodními vinifikačními praktikami.

 

Stáhnout PDF
Zpět