Program:

Doprava do Teplic je individuální.

Check in v Lázních Teplice (v Čechách), lázeňský dům Beethoven je v pátek 16. 10. 2020 od 12:00h

Odpoledne můžete věnovat například návštěvě spa centra THERMALIA (150 minut máte v ceně pobytu) nebo procházce po lázeňských parcích, či městě Teplice. Případné čerpání individuální lázeňské péče je potřeba si objednat na: https://www.lazneteplice.cz/stays-category/procedury-dle-vyberu dle svých přání a možností

 Pátek 16.října :

19:00 Degustační večeře se šumivými víny v restauraci Beethoven

https://www.lazneteplice.cz/tipy-na-vylety/cafe-restaurant-beethoven  

  

Menu:

 Aperitiv

Prosecco DOCG Conegliano Valdobbiadene superiore  biologico, La Vigna di Sarah 

 

Vaječná omeletka na bagetě s nakládanou zeleninou a houbami

Champagne 1er Cru Carte d´Or NV, J. Dumangin

 

Kapří hranolky

Bloomsbury brut NV, Ridgeview

 

Holoubě nadívané kaštany s dýňovým purée, dýňová semínka

Wildgraf Pinot sekt brut 2014, Weingut Prinz Salm

 

Pošírovaná hruška ve víně

La Princessa rosé NV, Weingut Prinz Salm

 

Sýrový koláč

Cremant brut Abtsfronhof Chardonnay NV, Weingut Fitz- Ritter

 

Sobota 17. října:

Po snídani je volný program až do 13:15, kdy bude sraz před lázeňským domem Beethoven na odjezd do Vinařství Pod Radobýlem, kde proběhne degustace za osobní účasti Lucie Popovič.

Následovat bude degustace s občerstvením na vinařství Porta Bohemica za osobní účasti majitele Aleše Svatoše. Doprava z Teplic a zpět je zajištěna mikrobusem.

 Od 20:00h začíná v Galerii vín na skleničku (U Radnice 956/8, je to z lázní 5 minut pěšky)

Souboj šumivých vín Francie vs. Španělsko se skvělým studeným občerstvením:

 Menu:

Pršutérie Chovaneček:

Pršuto COPPA (pršut z vepřové krkovičky)

Pršuto KARÉ

BRESAOLA (pršut z hovězí svíčkové)

Pršuto KLÁŠTERNÍ ŠUNKA

KACHNÍ Pršuto (pršut z kachních prsíček)

Paštiky Kadrnka:

Vepřová paštika se zázvorem

Kachní paštika na pomerančích

Králičí paštika s portským vínem

Farma Držovice:

Mini Bio Gouda

Kozo-ovčí sýr zrající ve vosku

Držovický Okáč

Farmářský sýr s koriandrem

+ nakládané olivy, pečivo, ovoce

 

 Degustovaná vína:

 Cremant de Loire Platine NV, Louis de Grenelle

Cava brut reserva Lacrima Baccus 2017

Samur brut NV Grand Cuvée, Louis de Grenelle

Cava brut, Mas Xarot

Cremant de Bourgogne NV, Anne Gros

Cava reserva, Mas Xarot

Cremant de Bourgogne NV, Bruno Clavelier

Cava Grand Reserva NV, Mas Xarot

Champagne 1er Cru vintage 2012, J. Dumagnin

Cava milesime 2013, Mas Xarot

Bližší informace: martin.marek@alifea.cz