Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Ferragu´ Carlo
Amarone della Valpolicella DOCG 2008
Země:Itálie
Oblast:Veneto
Odrůda:Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Apelace:Valpolicella
Podloží:Hlinito-vápenaté
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
2 630,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 946
Popis vína
Plné a expresivní víno s pevnou stavbou a komplexním projevem červených plodů (višně, švestky) s tóny koření a bylinných extraktů. Pro výrobu Amarone se používají sušené hrozny, které produkují koncentrovanou šťávu s vysokou cukernatostí. Při prokvašení do sucha mají vína vysoký alkohol a nahořklou chuť (amaro = hořký). Elegantní víno se sametovými taniny a dlouhou dochutí.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Plné
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Ferragu´ Carlo

Middle ferragu
Lokalita Itálie, Veneto, Verona
Rozloha vinic 8 ha (100 % červená)
Roční produkce 19.000 lahví
Výnosnost 40 až 100 hl/ha
Podloží Hlinito-vápenaté
Odrůdy Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta
Top víno Amarone della Valpolicella
Technolog Carlò Ferragù
   
Kontakt Sorcè di Sopra 12/1, 37030 Cellore di Illasi
Web www.ferragu.it

Carlo Ferragu’ začal experimentovat s jejich prvním Amarone v roce 1997, během pár let se jeho vína dostala do vinoték a restaurací, včetně prestižních míst, jako například do obchodního domu Harrods v Anglii. Od roku 2002 společně se svými bratry Ornellem a Angelem dávají veškeré své úsilí a entuziasmus do pěstování dokonale zdravých hroznů pro produkci nejkvalitnějších vín v oblasti.

Pěstují pouze modré hrozny odrůd Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinara a Oseleta, ze kterých dělají tři vína: Valpolicella Superiore, Amarone della Valpolicella DOCG a Recioto della Valpolicella DOCG (sladké víno).

Počasí je tu hodně teplé a slunečné, prší hodně málo (v podstatě pouze na podzim a na jaře). To dává ideální podmínky k dozrání hroznů. Vysoká cukernatost, společně s tradičním vysoušením hroznů do rozinek, dává velmi koncentrovaný sladký mošt, který při prokvašení do sucha dává vína plná, strukturovaná a s vysokým alkoholem (nad 15 % vol). Další komplexnost pak získávají při zrání ve francouzských sudech barrique.

Tento nápoj králů je potřeba vychutnávat po krátkých doušcích nebo ve společnosti vhodných pokrmů. Nabízí se třeba zvěřina s omáčkou ze stejného vína.

Kromě vinic vlastní bratři Ferragu’ také jeden hektar olivových hájů.

Zpět