Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Gigi Bianco
Barbaresco "Pora" DOCG 2009
Země:Itálie
Oblast:Piemont
Odrůda:Nebbiolo
Apelace:Barbaresco
Podloží:Hlinito-vápenaté
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
1 065,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 871
Popis vína
Elegantní, aristokratické a chuťově vyvážené Barbaresco s hladkými plnými taniny, ovocným profilem třešní a tóny vanilky na pozadí. Ročník 2009 je již krásně pitelný, ale stále s obrovským potenciálem.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Gigi Bianco

Middle gigi bianco
Lokalita Itálie, Piemonte, Barbaresco
Rozloha vinic 3 ha (100 % červená)
Roční produkce 18.000 lahví
Výnosnost 70 hl/ha
Podloží Hlinito-vápenaté
Odrůdy Nebbiolo, Barbera, Dolcetto
Top víno Barbaresco "Pora", Barbaresco "Ovello"
Technolog Maria Vittoria Bianco
   
Kontakt Via Torino, n. 63 , 12050 Barbaresco
Web www.gigibianco.it

Malé rodinné vinařství Gigi Bianco leží ve starém centru města, hned vedle středověké věže, a patří k nejstarším vinařstvím v Barbarescu (založeno 1870). Aktuálně  jej vede představitelka čtvrté rodinné generace, Susanna Bianco (viz foto). A stará se o něj v duchu rodinné filozofie, kterou kdysi vytyčil velký Gigi: Přístup, čistota, trpělivost.

To se projevuje jak ve vinici – žádné chemické prostředky, dokonale zdravé a vyzrálé hrozny, tak i při vinifikaci – pouze spontánní fermentace s přírodními kvasinkami, dva roky zrání ve velkých dubových sudech, žádná filtrace, minimální množství síry při lahvování. Výsledná vína jsou hodně tradicionalistická, delikátní, čistá, svěže ovocná a komplexní.

To nejlepší najdete ve dvou Barbaresco z „Grand Cru“ poloh Ovello a Pora. Než si je ale vychutnáte, nezapomeňte ochutnat také Dolcetto, Barberu a Nebbiolo. Byla by škoda připravit se o schůdky vedoucí na vrchol…

 

Stáhnout PDF
Zpět