Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.


ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2022

VÁM PŘEJE TÝM

ALIFEA 


Pouze pro osoby nad 18 let

Domaine du Cayron
Gigondas AOC 2011
Země:Francie
Oblast:Jižní Rhôna
Odrůda:Grenache, Syrah, Mourvèdre
Apelace:Gigondas
Alkohol:14,5%
Podloží:Hlinito-písčité s vrstvami vápence, na povrchu valouny
K pití:Nyní, ale vydrží
1 471,00 Kč

Zbývá 5

Availability: Skladem

OBJEM 1,5 l
KÓD 853
Popis vína
Skvělý dárek pro všechny milovníky jihorhonských vín v lahvi MAGNUM. Gigondas se nachází v sousedství Chateauneuf-du-Pape a kvalitou vín nijak nezaostává. Komplexní víno s vůní tmavého ovoce, sladkého koření a černých oliv s nádechem lesního podrostu. Krásná dlouhá dochuť. Ideální společník pro dlouhé zimní večery...
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední
Třísloviny:  Střední
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Domaine du Cayron

Middle domaine du cayron
Lokalita Francie, Rhone, Gigondas
Rozloha vinic 17 ha (100 % červená)
Roční produkce 30.000 lahví
Výnosnost 30 hl/ha
Podloží Hlinito-kamenité, vápenaté, písčité
Odrůdy Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre
Top víno Gigondas
Technolog Michel Faraud a dcery
   
Kontakt 59 Rue de la Libération, 84190 Gigondas
Web www.domaineducayron.com

Rodinné vinařství Domaine du Cayron bylo založeno v roce 1840, sklepy postavil v roce 1936 děda současných tří majitelek, sester Delphine (má na starosti administrativu a ekonomiku), Cedrine a Roseline (obě vystudovaly enologii) Faraud, které jsou již pátou vinařskou generací. Ty na vinařství pracují pod vedením svého otce, Michela Faraud.

O Gigondas se občas říká, že je mladším a chudším bratrem Chateauneuf du Pape, což dokládá i porovnání cen vín obou apelací. Zkuste ale vína naslepo porovnat. Dojdete k závěru, že obecně je kvalita velmi srovnatelná a výjimky se objevují na obou stranách. Na du Cayron dělají pouze jedno cuvée, ze 70 % Grenache, 14 % Syrah, 15 % Cinsault a trochy Mourvedre.  Keře jsou staré 40 až 70 let. A právě toto víno je jasným příkladem kvality Gigondas. Navíc za skvělou cenu.

Michel Faraud se svou cestou za úspěchem nijak netají a říká, že je za ním jen tvrdá práce a správná rozhodnutí na vinici. Dělá striktní selekci hroznů (výnosnost do 30 hl/ha), ruční sběr, zásadně víno nečiří, ani nefiltruje, a nechává jej ležet ve starých sudech po dobu jednoho roku. Moderní postupy jej nechávají chladným. Jeho vína jsou tradicionalistická, možná by se dalo říct i starosvětská. V tom nejlepším významu slova…

Stáhnout PDF
Zpět