Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Domaine du Cayron
Gigondas AOC 2011
Země:Francie
Oblast:Jižní Rhôna
Odrůda:Grenache, Syrah, Mourvèdre
Apelace:Gigondas
Alkohol:14,5%
Podloží:Hlinito-písčité s vrstvami vápence, na povrchu valouny
K pití:Nyní, ale vydrží
1 471,00 Kč

Zbývá 6

Availability: Skladem

OBJEM 1,5 l
KÓD 853
Popis vína
Skvělý dárek pro všechny milovníky jihorhonských vín v lahvi MAGNUM. Gigondas se nachází v sousedství Chateauneuf-du-Pape a kvalitou vín nijak nezaostává.
Komplexní víno s vůní tmavého ovoce, sladkého koření a černých oliv s nádechem lesního podrostu. Krásná dlouhá dochuť.
Ideální společník pro dlouhé zimní večery...
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední
Třísloviny:  Střední
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Domaine du Cayron

Middle domaine du cayron
Lokalita Francie, Rhone, Gigondas
Rozloha vinic 17 ha (100 % červená)
Roční produkce 30.000 lahví
Výnosnost 30 hl/ha
Podloží Hlinito-kamenité, vápenaté, písčité
Odrůdy Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre
Top víno Gigondas
Technolog Michel Faraud a dcery
   
Kontakt 59 Rue de la Libération, 84190 Gigondas
Web www.domaineducayron.com

Rodinné vinařství Domaine du Cayron bylo založeno v roce 1840, sklepy postavil v roce 1936 děda současných tří majitelek, sester Delphine (má na starosti administrativu a ekonomiku), Cedrine a Roseline (obě vystudovaly enologii) Faraud, které jsou již pátou vinařskou generací. Ty na vinařství pracují pod vedením svého otce, Michela Faraud.

O Gigondas se občas říká, že je mladším a chudším bratrem Chateauneuf du Pape, což dokládá i porovnání cen vín obou apelací. Zkuste ale vína naslepo porovnat. Dojdete k závěru, že obecně je kvalita velmi srovnatelná a výjimky se objevují na obou stranách. Na du Cayron dělají pouze jedno cuvée, ze 70 % Grenache, 14 % Syrah, 15 % Cinsault a trochy Mourvedre.  Keře jsou staré 40 až 70 let. A právě toto víno je jasným příkladem kvality Gigondas. Navíc za skvělou cenu.

Michel Faraud se svou cestou za úspěchem nijak netají a říká, že je za ním jen tvrdá práce a správná rozhodnutí na vinici. Dělá striktní selekci hroznů (výnosnost do 30 hl/ha), ruční sběr, zásadně víno nečiří, ani nefiltruje, a nechává jej ležet ve starých sudech po dobu jednoho roku. Moderní postupy jej nechávají chladným. Jeho vína jsou tradicionalistická, možná by se dalo říct i starosvětská. V tom nejlepším významu slova…

Stáhnout PDF
Zpět