Vinařství Jean Dauvissat Père & Fils hospodaří na 22 ha. Aktuálně jej vede Fabien Dauvissat, který je třetí generací rodinného podniku, jenž založil jeho dědeček. Otěže vinařství převzal v roce 2009 od svého otce, který se soustředil primárně na práce ve vinici a prodával hrozny nebo mošt okolním vinařům. Fabien rozjel výrobu vlastních vín, lahvuje ale pouze vybrané hrozny, zbytek prodává. Ročně tak připraví cca 25.000 lahví, z nichž jde 50 % na export.
Jeho filozofií je vyjádření specifičnosti terroir v každém z jeho vín. Ta jsou natolik typická pro jednotlivé polohy, že o jeho umění není třeba pochybovat. Vína vyrábí převážně na vinici, v čemž je mu výrazně nápomocen mistr vinohradník, jeho otec. Na vinicích zásadně nepoužívají chemické prostředky, výtěžnost vinohradů udržují pod 60 hl/ha.
Vína kvasí v teplotně kontrolovaných nerezových tancích při maximální teplotě 20°C. Vyšší řady vín následně zrají v 500 a 600litrových sudech. Vína z jeho pěti 1er Cru parcel jsou názorným příkladem rozdílnosti terroir na vinicích v Chablis.
Stáhnout PDF