Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

 NEPŘEHLÉDNĚTE NAŠE LETNÍ DEGUSTACE

Pouze pro osoby nad 18 let

Sebastiani
Cabernet Sauvignon, North Coast 2016
Země:USA
Oblast:Kalifornie
Odrůda:Cabernet Sauvignon
Alkohol:13,5%
Podloží:Vulkanické, vápenec, břidlice, žula, jílovito-vápenaté, aluviální
Servírovat:   15 až 17 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
Kupte si vyhodněji v degustační sadě


Běžná cena: 535,00 Kč

Special Price 455,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 3885
Popis vína
Velmi zajímavé kalifornské víno ve výborném ročníku. Víno zrálo ze 100% dubových sudech: francouzském, maďarském i americkém a do Cabernetu bylo přidáno velmi malé množství dalších francouzských odrůd: Merlot, Petite Syrah, Cabernet Franc, Malbec a Petit Verdot dodávají vínu šťavnatost a strukturu.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Sebastiani

Middle sebastiani
Lokalita USA, Kalifornie, Sonoma
Rozloha vinic 91 ha
Podloží Komplexní od vulkanických až po aluviální
Odrůdy Cabernet Sauvignon, Merlot, Petite Syrah, Pinot Noir, Zinfandel, Malbec, Dolcino, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussane, Viognier
Top víno "Cherryblock" Cabernet Sauvignon, "Gravel Bed" Cabernet Sauvignon, "Patrick's Vineyard" Chardonnay
Technolog David Nakaji
   
Kontakt 389 4th St E, Sonoma, CA 9547
Web www.sebastiani.com

Vinařství Sebastiani bylo založeno již v roce 1904 italskými emigranty z Toskánska. V roce 2008 jej zakoupil Bill Foley a přiřadil jej k dalším vinařským majetkům Foley Family Wines.

Vinařství Sebastiani sídlí v Sonomě a vlastní vinice ve známých subapelacích Sonoma Valley, Alexander Valley, Carneros, Dry Creek a Russian River Valley, tedy od těch umístěným blízko horám až po ty blíže k oceánu. Nejznámějšími jsou jejich single vinice Cherryblock, Patrick’s Vineyard, Robert’s Vineyard, z nichž pocházejí ta nejkvalitnější vína.

Odlišnost klimatických podmínek i půdního složení je důvodem poměrně velkého množství odrůd, které pěstují. Jejich vlajkovou (modrou) odrůdou je Cabernet Sauvignon, z bílých pak Chardonnay. Své místo mezi skvělými víny ale zaujímají i další odrůdy, o což se stará hlavní technolog vinařství David Nakaji (viz foto), který má doktorát z chemie na Yale University, Master Degree z Enologie a pěstování révy z UC Davis a vinařskou praxi z Napa Valley v Kalifornii, stáž u Louise Latoura v Burgundsku a v Chateau Tahbilk v Austrálii.

 

Stáhnout PDF
Zpět