Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Peter Zemmer
Gewurztraminer 2018
Země:Itálie
Oblast: Alto Adige
Odrůda:Gewurztraminer
Alkohol:13,5 %
Podloží:Hlinito-kamenité, vápencové
K pití:Nyní
444,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 3715
Popis vína
Příjemně harmonický tramín s typickými tóny bílých květů, růží a tropického ovoce, který má však dostatečnou kyselinu, které mnohé tramíny postrádají. Výborně pitelné, aromatické víno se středně dlouho dochutí
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední
Tělo:  Střední
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Peter Zemmer

Middle peter zemmer
Lokalita Itálie, Alto-Adige
Rozloha vinic 52 ha
Roční produkce 500.000 lahví
Výnosnost 40 až 70 hl/ha
Podloží Kamenité, jílovito-vápenaté, písčité, křídové
Odrůdy Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer, Riesling, Müller Thurgau, Lagrein, Schiava, Pinot Noir
Top víno Chardonnay Riserva „Crivelli“, Pinot Grigio Riserva „Giatl“, Lagrein Riserva „Furggl“
Technolog Alberto Postal, Peter Zemmer
   
Kontakt Strada del Vino 24, I-39040 Cortina sulla Strada del Vino
Web www.peterzemmer.com

Rodinné vinařství Peter Zemmer bylo založeno v roce 1928 se záměrem vytvářet špičková vína z nejlepších poloh v okolí Cortiny v Alto-Adige. Současný majitel Peter Zemmer (viz foto) je třetí v rodinné generaci vinařů. Jeho zkušenosti, inovativní myšlení a láska k přírodě mu pomáhají vytvářet vína čistá a odrůdově typická, s minimálními zásahy na vinici a naopak moderním přístupem při vinifikaci.

Klimatické podmínky (průměrně 1.800 hodin slunečního svitu ročně) a rozličnost terroir včetně různých typů podloží na vinicích byla základem pro výsadbu konkrétních odrůd (místních i světových), výnosnost vín 40 až 70 hl/ha, velké dubové sudy pro některá bílá vína a francouzské bariky pro červená, dotvářejí ve spojení s výborným marketingem orchestr, který se vyplatí si poslechnout.

 

Stáhnout PDF
Zpět