Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

 NEPŘEHLÉDNĚTE NAŠE LETNÍ DEGUSTACE

Pouze pro osoby nad 18 let

Domaine Ostertag
Muscat AOC "Fronholz" 2009
Země:Francie
Oblast:Alsasko
Odrůda:Muscat
Alkohol:12,5%
Podloží:Pískovec, vulkanické sedimenty, vápenec
Servírovat:   8 až 10 °C
K pití:Nyní

Běžná cena: 696,00 Kč

Special Price 522,00 Kč

Zbývá 9

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 360
Popis vína
Výborné, aromatické víno z biodynamického vinařství s výraznou vůní bergamotu a kandovaného pomeranče chutná nejlépe samotné, případně se sushi nebo asijskými pokrmy se sladkými omáčkami.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Polosuché
Kyselina:  Střední (-)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Domaine Ostertag

Middle domaine ostertag
Lokalita Francie, Alsasko
Rozloha vinic 15 ha (95 % bílá, 5 % červená)
Roční produkce 90.000 lahví
Výnosnost 25 až 60 hl/ha
Podloží Pískovec, vulkanické sedimenty, hlína, břidlice, žula, vápenec
Odrůdy Riesling, Gewurtztraminer, Sylvaner, Pinot Gris, Pinot Blanc, Muscat, Pinot Noir
Top víno Muenchberg Riesling GC, Muenchberg Pinot Gris GC, Muenchberg Riesling GC VT
Technolog André Ostertag
   
Kontakt 87 Rue du Finkwiller, 67680 EPFIG
Web www.domaine-ostertag.fr

Vinařství Domaine Ostertag jsem objevil na mezinárodním festivalu vín v italském Meranu. Procházel jsem sekcí mezinárodních vystavovatelů a nechal si nalít Riesling Muenchberg GC 2005. Bylo to jako zásah bleskem. To víno bylo dokonalé. Až později jsem zjistil, že má hodnocení 19,5/20. Během pár měsíců jsme vinařství navštívili, vína ochutnali a dohodli se na zastoupení v ČR.

 

Vinařství založil v roce 1980 Andrého otec a v roce 1980, když bylo Andrému 21 let, mu předal klíče od sklepa, což pro něj byl splněný sen. Dělat víno je pro něj totiž prostředek dorozumívání. Skrze zrak, vůně, chutě a doteky. Ale zároveň vyžaduje znalosti, dovednosti a zkušenosti.

 

Říct o Andrém, že je výjimečným vinařem, je jen zjednodušené vyjádření. Je zároveň průkopníkem a zastáncem přirozeného spojení s přírodou. Po praxi v Burgundsku zavedl okamžité změny: dramaticky snížil výnosnost a představil a změnil způsob pěstování i vinifikace. Od roku 1998 hospodaří jeho vinařství biodynamicky.

 

Svá vína dělí do tří skupin:

  • Vins de Friut jsou základní cuvée s ovocným charakterem, z různých poloh.
  • Vins de Pierre jsou suchá terroirová vína z vinic Fronholz, Heissenberg, Zellberg i nejoceňovanějšího Muenchbergu.
  • Vins de Temps jsou sladká a často botrytická vína na dlouhé ležení, např. Muenchberg Riesling GC Vendanges Tardives nebo Fronholz Gewurtztraminer Vendanges Tardives.

 

I etikety vín jsou rodinnou záležitostí. Navrhuje je Andrého žena, Christine Colin-Ostertag.

 

Stáhnout PDF
Zpět