Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 SKVĚLÝ ÚSPĚCH SAUVIGNONŮ Z NOVÉHO ZÉLANDU

VAVASOUR

a

DASHWOOD

 

 

 

 

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Paul Stierschneider
Riesling Federspiel "Loibenberg Terrassen" 2017
Země:Rakousko
Oblast:Wachau
Odrůda:Riesling
Alkohol:12,5%
Podloží:Břidlice
Servírovat:   10 až 12 °C
K pití:Nyní, ale vydrží
468,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 3508
Popis vína
Vinařství, které hospodaří na cca 5, 5 ha vinic je jedním z nejstarších ve vesnici Oberloiben a vyrábí tradiční svěží a lehčí styl vín z Wachau. Víno s jemnými tóny žlutého ovoce a bíých květů s jemnou minerální linkou.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Paul Stierschneider

Middle stierschneider
Lokalita Rakousko, Wachau, Oberloiben
Rozloha vinic 5 ha (97 % bílá, 3 % rosé)
Roční produkce 35.000 lahví
Podloží Aluviální, břidlice
Odrůdy Grüner Veltliner, Riesling, Gelber Muskateller, Sauvignon blanc, Chardonnay, Zweigelt
Top víno Riesling „Smaragd“, Chardonnay „Smaragd“
Technolog Paul Stierschneider
   
Kontakt Oberloiben 17, 3601 Oberloiben
Web https://www.stierschneider.at/en/

Vína z malého vinařství Urbanushof Paula Stierschneidera (viz foto) mě zaujala při návštěvě otevřených sklepů ve Wachau. Jejich čistota, typičnost, přímost a doslova slinosbíhavá pitelnost mě přiměly zařadit je do našeho portfolia.

Historie tohoto tradičního rodinného vinařství sahá až do roku 1696. Jeho zvláštností je fakt, že kromě tradičních bílých odrůd jako Grüner Veltliner, Riesling nebo Chardonnay pěstuje také modré hrozny Zweigeltu, z nějž připravuje růžová vína. Známý je ale primárně Veltlínem a Rieslingem, z nichž dělá vína v kategoriích Steinfeder, Federspiel i Smaragd. Vyzdvihnout je ale také třeba jeho Chardonnay ve Smaragdu, jež je stejně jako Sauvignon blanc nebo Gelber Muskateller ve Wachau zastoupeno minoritně.

Největší důraz klade Paul na práci ve vinici. Jeho cílem je dostat maximálně autentická vína spojující mineralitu podloží a ovocnou vyzrálost hroznů. Soudě podle toho, že každý doušek vás pohání dát si další, je jeho filozofie úspěšná.

 

Stáhnout PDF
Zpět