Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

 Galadegustace 2020

je zrušena

Pouze pro osoby nad 18 let

Domaine Pierre Prieur
Sancerre AOC Blanc 2017
Země:Francie
Oblast:Loire
Odrůda:Sauvignon Blanc
Alkohol:13,0%
Podloží:Hlinito-vápenaté, vápenaté, křídové, pazourek
Servírovat:   10 až 12 °C
K pití:Nyní, ale vydrží
Kupte si vyhodněji v degustační sadě


468,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 3133
Popis vína
Velmi svěží, krásně voňavý a typicky minerální Sancerre v novém ročníku.
Báječné víno pro letní osvěžení v kombinaci se zeleninovými saláty nebo čerstvými sýry.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Vysoká
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Domaine Pierre Prieur

Middle pierre prieur
Lokalita Francie, Loira, Sancerre
Rozloha vinic 17,5ha (70 % bílá, 30 % červená)
Roční produkce 140.000 lahví
Výnosnost 40 až 50 hl/ha
Podloží Hlinito-vápenaté, vápenaté, křídové, pazourek
Odrůdy Sauvignon Blanc, Pinot Noir
Top víno Sancerre Blanc Les Silex, Sancerre Blanc Les Monts Damnés, Sancerre Blanc Cuvée Maréchal Prieur
Technolog Thierry Prieur
   
Kontakt Rue Saint Vincent, 18300 Verdigny-en-Sancerre
Web www.prieur-pierre-sancerre.com

Vinařství Domaine Pierre Prieur jsme objevili na festivalu vín Le Salon des Vins de Loire v Angers. Z oblasti Sancerre bylo okamžitě naším favoritem: typické, výborně strukturované a minerálně-ovocné Sauvignony Blanc s elegantním průběhem. Po slepých degustacích v Praze jsme je bez pochyb zařadili do našeho portfolia.

Domaine Pierre Prieur je vinařství s bohatými zkušenostmi 10 generací vinaření v Sancerre. Vlastní cca 30 různých mikroparcel, jejichž různorodé půdy dávají komplexnost různým cuvée Sauvignonu Blanc. Nejznámějšími polohami jsou Les Monts Damnés, Les Cous de Brault a Le Chêne Marchand. Pěstují také Pinot Noir, dávající elegantní a jemná vína pod názvem Sancerre Rouge.

Současní majitelé, bratři Bruno a Thierry Prieur říkají: „Vinice jsou naše zahrady“. S maximálním respektem k přírodě a prostředí se o ně starají po všechna období roku. I tímto přístupem získávají hrozny té nejlepší kvality. Důležitými jsou ale také rozhodnutí, kdy přesně je ideální čas začít sklízet. Samozřejmě ručně, aby zachovali aromatickou finesu odrůdy. Za pomocí moderní techniky pak mohou vznikat autentické a ušlechtilé Sauvignony, které potěší naše chuťové buňky a zpříjemní jakoukoli událost.

 

Stáhnout PDF
Zpět