Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

 Galadegustace 2020

je zrušena

Pouze pro osoby nad 18 let

Guilleminot
Brut, Tradition NV
Země:Francie
Oblast:Champagne
Odrůda:Pinot Noir
Apelace:Aube
Alkohol:12%
Podloží:Vápencové, křídovo-vápenaté
K pití:Nyní, ale vydrží
Kupte si vyhodněji v degustační sadě


706,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 3057
Popis vína
Michel Guilleminot vyrábí vína pouze z vlastních hroznů a jsou ceněna jednak pro svou konzistenci v kvalitě, ale mimořádným poměrem kvality a ceny.
Tento 100% Pinot noir je ve vůni příjemně svěží, plný ovocných tónů ( maliny, brusinky) a máslových sušenek, ve vůni svěží, snadno pitelný s jemným, elegantní, perlením. Neváhejte a ochutnejte!
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední
Tělo:  Střední
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Guilleminot

Middle guilleminot
Lokalita Francie, Champagne, Channes
Rozloha vinic 12 ha (100 % červená)
Roční produkce 70.000 lahví
Podloží Hlinito-vápenaté
Odrůdy Pinot Noir
Top víno Champagne Prestige Brut
Technolog Corinne Guilleminot
   
Kontakt 2 rue de la Chanterie – 10340 Channes
Web www.champagne-guilleminot.fr

Vinařská historie rodiny Guilleminot se začíná psát počátkem 20. století, první lahve pod vlastní etiketou však začali prodávat až v 80. letech. Vlastní 12 ha vinic ve třech vesnicích (včetně Les Riceys) a pěstují jedinou odrůdu, Pinot Noir. Z něj připravují tři Blanc de Noirs a jedno Rosé. Průměrné stáří keřů je cca 25 let, ty nejstarší mají kolem 50 let.

O jedinečný charakter vín v konkrétních ročnících se stará hlavně enoložka Corinne Guilleminot, představitelka současné vinařské generace vlastníků. Její vína jsou mezi milovníky Champagne ceněna primárně pro svůj charakter, ovocnost a svěžest, mezi mnohými je ale zmiňován také vynikající poměr kvality vůči ceně.

Vinařství vyrábí cca 70.000 lahví ročně. Nejvíce prodá na domácím francouzském trhu, avšak jejich vína jsou hodně žádaná také v Anglii, Belgii a Německu. Od roku 2017 je můžete ochutnat i u nás...

 

Stáhnout PDF
Zpět