Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Sebastiani
Merlot 2015
Země:USA
Oblast:Kalifornie
Odrůda:Merlot, Cabernet Sauvignon
Apelace:Sonoma Coast
Alkohol:13,5%
Servírovat:   15 až 17 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
535,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 2956
Popis vína
Skvěle strukturovaný novosvětský Merlot plný červeného ovoce s nádechem kakaa, čaje a černých oliv, v chuti navíc s elegantním bylinkovým projevem.Obsahuje cca13% Cabernetu Sauvignon. Velmi zajímavé víno.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Sebastiani

Middle sebastiani
Lokalita USA, Kalifornie, Sonoma
Rozloha vinic 91 ha
Podloží Komplexní od vulkanických až po aluviální
Odrůdy Cabernet Sauvignon, Merlot, Petite Syrah, Pinot Noir, Zinfandel, Malbec, Dolcino, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussane, Viognier
Top víno "Cherryblock" Cabernet Sauvignon, "Gravel Bed" Cabernet Sauvignon, "Patrick's Vineyard" Chardonnay
Technolog David Nakaji
   
Kontakt 389 4th St E, Sonoma, CA 9547
Web www.sebastiani.com

Vinařství Sebastiani bylo založeno již v roce 1904 italskými emigranty z Toskánska. V roce 2008 jej zakoupil Bill Foley a přiřadil jej k dalším vinařským majetkům Foley Family Wines.

Vinařství Sebastiani sídlí v Sonomě a vlastní vinice ve známých subapelacích Sonoma Valley, Alexander Valley, Carneros, Dry Creek a Russian River Valley, tedy od těch umístěným blízko horám až po ty blíže k oceánu. Nejznámějšími jsou jejich single vinice Cherryblock, Patrick’s Vineyard, Robert’s Vineyard, z nichž pocházejí ta nejkvalitnější vína.

Odlišnost klimatických podmínek i půdního složení je důvodem poměrně velkého množství odrůd, které pěstují. Jejich vlajkovou (modrou) odrůdou je Cabernet Sauvignon, z bílých pak Chardonnay. Své místo mezi skvělými víny ale zaujímají i další odrůdy, o což se stará hlavní technolog vinařství David Nakaji (viz foto), který má doktorát z chemie na Yale University, Master Degree z Enologie a pěstování révy z UC Davis a vinařskou praxi z Napa Valley v Kalifornii, stáž u Louise Latoura v Burgundsku a v Chateau Tahbilk v Austrálii.

Zpět