Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

La Vigna di Sarah
Prosecco Brut DOCG "Rive di Cozzuolo" 2016
Země:Itálie
Oblast:Veneto
Odrůda:Glera
Apelace:Valdobiadene
Alkohol:12%
Podloží:Štěrkovo-jílovité
Servírovat:   9 až 11 °C
K pití:Nyní
313,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 2912
Popis vína
Velmi oblíbené, kvalitní šumivé víno s vůní karamboly a vyzrálých žlutých citrónů a pro vína od tohoto vinařství s typickou jemnou mineralitou.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Tělo:  Střední
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Střední
Popis vinařství

La Vigna di Sarah

Middle la vigna sarah
Lokalita Itálie, Veneto, Treviso
Výnosnost 130 hl/ha
Podloží Štěrkovo-jílovité
Odrůdy Glera
Top víno Conegliano Valdobbiadene DOCG Rive di Cozzuolo
   
Kontakt Via del Bersagliere 30/A, 31029 Vittorio Veneto
Web www.lavignadisarah.it

Vinařství La Vigna di Sarah založila v roce 2010 Sarah Dei Tos. Po studiích ekonomiky v Miláně a University of Nottingham, kde vystudovala Management, se vrátila do svého rodiště a začala s velkým zápalem a vášní podnikat v oblasti vína.

Její vinice leží v oblasti Valdobbiadenne, která nese označení DOCG a je vyvoleným místem pro pěstování odrůdy Glera, která je od roku 2009 základem (ve víně musí být minimálně 85 %) pro tolik oblíbená šumivá vína s názvem Prosecco. Tato oblast je velmi kopcovitá a za svou různorodost vděčí horám, které chrání území od severu, a teplým větrům, jež vanou od Jadranu na východ. Tím udržují ideální klima, které hlavně na konci léta podporuje velké rozdíly mezi denními a nočními teplotami, a jsou základem aromatičnosti dozrálých hroznů.

Na vinařství vyrábějí pouze tři vína. Rive di Cozzuolo Extra Dry (obsah cukru mezi 12 a 17 g/l), Rive di Cozzuolo Brut (obsah cukru do 12 g/l) a Colle 170 S.L.M. Brut, všechna jako ročníková.

A čím že jsou tato vína jiná oproti těm od konkurenčních producentů? Především je to minerální slanost a extrémní šťavnatost, nikoli pouze libivá ovocnost, daná zvýšeným obsahem štěrku a kamenů v běžně hlinito-jílovitých půdách. Ochutnejte…

 

Stáhnout PDF
Zpět