Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Domaine Jean-Louis Chavy
Puligny-Montrachet 2014
Země:Francie
Oblast:Burgundsko
Odrůda:Chardonnay
Apelace:Puligny
Podloží:Vápencové, hlinito-vápenaté
Servírovat:   12 až 16 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
1 062,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 2616
Popis vína
Vynikající Chardonnay mistra klasického burgundského přístupu. Elegantní minerálně-ovocné (citrusy) víno, které člověka zasáhne již při prvním přičihnutí.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Vysoká
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Domaine Jean-Louis Chavy

Middle j l chavy
Lokalita Francie, Burgundsko, Puligny
Rozloha vinic 6,9 ha (90 % bílá, 10 % červená)
Roční produkce neuvádí
Výnosnost 30 až 40 hl/ha
Podloží Hlinito-vápenaté
Odrůdy Chardonnay, Pinot Noir
Top víno Puligny-Montrachet „Les Perrières“ 1er Cru, Puligny-Montrachet „Les Folatières“ 1er Cru
Technolog Jean-Louis Chavy
   
Kontakt 27 Rue de Bois, 21190 Puligny-Montrachet
Web Není k dispozici

Přestože rodina Chavy žije v Puligny-Montrachet již přes 200 let, vína s jejich etiketou spatřila světlo světa až díky Gerardu Chavy v roce 1986. Do té doby byla veškerá produkce prodávána negociantům. V roce 2003 si dva Gerardovi synové, Jean-Louis a Alain, rozdělili rodinné vinice a začali pracovat každý na svých pozemcích.

J. L. Chavy pracuje od roku 2004 svým, velmi tradicionalistickým stylem vinaření, používá pouze kvasinky z vinice, na nichž leží vína v sudech 15 až 18 měsíců, a velmi citlivě pracuje se sudy (228 litrové fûts). Vlastní vinice v oblasti AOC blanc a rouge, dále v Puligny-Montrachet village včetně Charmes, a 1er Cru parcely Champs Gain, Clavoillons, Folatieres a Perrieres. Stáří keřů je od 20 do cca 60 let.

Jeho vína jsou velmi elegantní, přesně strukturovaná, čistá, minerálně-ovocná, s téměř neznatelným dotekem zrání na sudu. Mají skvělý potenciál zrání a vynikající meziročníkovou konzistenci kvality.

Zpět