Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Castellare di Castellina
Governo IGT 2015
Země:Itálie
Oblast:Toskánsko
Odrůda:Sangiovese, Malvasia Nera, Canaiolo
Podloží:Jílovito-vápenaté, vápenaté, kamenité
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
347,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 2424
Popis vína
Základní víno vyráběné historickou metodou používanou v Governu, která spočívá v přidání rozinek hned po alkoholické fermentaci. Hodí se na popíjení na jaře nebo mírně podchlazené v letních měsících.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Střední
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Castellare di Castellina

Middle castellare di castellina
Lokalita Itálie, Toskánsko, Chianti
Rozloha vinic 33 ha (90 % červená, 10 % bílá)
Roční produkce 250.000 lahví
Výnosnost 30 až 50 hl/ha
Podloží Galestro, hlinito-vápenaté, vápenaté jíly
Odrůdy Sangiovese, Sangioveto, Malvasia Nera, Canaiolo, Ciliegiolo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Top víno Poggio ai Merli, Coniale, I Sodi di San Niccolò, Chianti Classico Riserva „Il Poggiale“
Technolog Dr. Alessandro Cellai
   
Kontakt Strada Provinciale 130 di Castagnoli, 14-15, 53011 Castellina in Chianti SI
Web www.castellare.it/it/castellare-di-castellina

Vinařství Castellare di Castellina leží v srdci regionu Chianti Classico a bylo založeno v roce 1968 spojením pěti vinařství. Jeho majitelem je Paolo Panerai. Rozloha vinic je 33 ha, dalších 12 ha je určeno pro pěstování oliv.

Vinařství se soustředí na klasická vína z oblasti Chianti, postavená primárně na odrůdě Sangiovese (a její noblesní verzi Sangiovetto), s podporou místních odrůd (např. Malvasia Nera, Canaiolo či Ciliegiolo), pracují ale také s mezinárodními odrůdami Cabernet Sauvignon (víno Coniale), Merlot (Poggio ai Merli), Sauvignon Blanc (Spartito) nebo Chardonnay (Canonico). Chybět samozřejmě nemůže ani klasické italské Vin Santo.

Za veškerou výrobu nese odpovědnost enolog Dr. Alessandro Cellai, který zásadně nepoužívá žádné chemické prostředky ve vinicích, ve sklepech využívá fermentaci (i malolaktickou) v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou a ke zrání francouzské barikové sudy od různých výrobců (Allier, Troncais, Nevers, Limousin a sudy z Vosges).

Výsledná vína mají ve svých kategoriích vynikající strukturu, vyzrálé hladké taniny a elegantní průběh…

 

Stáhnout PDF
Zpět