Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

La Vigna di Sarah
Prosecco Extra Dry DOC 2014
Země:Itálie
Oblast:Veneto
Odrůda:Glera
Podloží:Štěrkovo-jílovité
Servírovat:   7 až 9 °C
K pití:Nyní
349,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 2397
Popis vína
Špičkové prosecco od malého vinařství, které je naší chloubou. V kategorii Extra Dry je patrný zbytkový cukr, ale díky svěžesti a mineralitě jde o perfektně vyvážené šumivé víno.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Polosuché
Kyselina:  Střední (+)
Tělo:  Střední
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Střední
Popis vinařství

La Vigna di Sarah

Middle la vigna sarah
Lokalita Itálie, Veneto, Treviso
Rozloha vinic ? ha (100 % bílá)
Roční produkce ? lahví
Výnosnost 130 hl/ha
Podloží Štěrkovo-jílovité
Odrůdy Glera
Top víno Conegliano Valdobbiadene DOCG Rive di Cozzuolo
Technolog Sarah Dei Tos
   
Kontakt Via del Bersagliere 30/A, 31029 Vittorio Veneto
Web www.lavignadisarah.it

Vinařství La Vigna di Sarah založila v roce 2010 Sarah Dei Tos. Po studiích ekonomiky v Miláně a University of Nottingham, kde vystudovala Management, se vrátila do svého rodiště a začala s velkým zápalem a vášní podnikat v oblasti vína.

Její vinice leží v oblasti Valdobbiadenne, která nese označení DOCG a je vyvoleným místem pro pěstování odrůdy Glera, která je od roku 2009 základem (ve víně musí být minimálně 85 %) pro tolik oblíbená šumivá vína s názvem Prosecco. Tato oblast je velmi kopcovitá a za svou různorodost vděčí horám, které chrání území od severu, a teplým větrům, jež vanou od Jadranu na východ. Tím udržují ideální klima, které hlavně na konci léta podporuje velké rozdíly mezi denními a nočními teplotami, a jsou základem aromatičnosti dozrálých hroznů.

Na vinařství vyrábějí pouze tři vína. Rive di Cozzuolo Extra Dry (obsah cukru mezi 12 a 17 g/l), Rive di Cozzuolo Brut (obsah cukru do 12 g/l) a Colle 170 S.L.M. Brut, všechna jako ročníková.

A čím že jsou tato vína jiná oproti těm od konkurenčních producentů? Především je to minerální slanost a extrémní šťavnatost, nikoli pouze libivá ovocnost, daná zvýšeným obsahem štěrku a kamenů v běžně hlinito-jílovitých půdách. Ochutnejte…

Zpět