Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Château Belle Coline
Château Belle Coline AOC Rouge 2011
Země:Francie
Oblast:Bordeaux
Odrůda:Merlot, Malbec
Apelace:Cotes de Blaye
Alkohol:14,5%
Podloží:Hlinito-vápenaté, vápenec, pískovec
Servírovat:   15 až 18 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
526,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 2201
Popis vína
Nadprůměrné, již teď velmi dobře pitelné Bordeaux za příznivou cenu. Aroma černých třešní a ostružin, vyzrálá tříslovina a příjemný kořenitý závěr. Díky citlivě použitému dubovému sudu získává na eleganci a harmonii. Doporučujeme ochutnat.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Château Belle Coline

Middle belle coline
Lokalita Francie, Bordeaux, Cotes de Blaye
Rozloha vinic 12 ha (100 % červená)
Roční produkce 21.000 lahví
Výnosnost 35 hl/ha
Podloží Hlinito-vápenaté, vápenec, pískovec
Odrůdy Merlot, Malbec
Top víno Chateau Belle Coline
Technolog Stephane Derenoncourt
   
Kontakt 1 Gigault, 33390 Mazion
Web www.chateau-belle-coline.com

Viniřstvi Chateau Belle Coline zakoupil v roce 2011 Christophe Reboul Salze, obchodník, který s víny z Bordeaux obchoduje již déle než 30 let. Je zároveň majitelem Chateau Les Grands Merechaux a Chateau Gigault. Chateau Gigault (viz foto) je pro Belle Coline zároveň zázemím.

 

Christophe samozřejmě moc dobře věděl, jakou půdu kupuje. Vinice, na nichž dominuje Merlot, plus cca 10 % Malbec, mají hlinito-vápenaté podloží s vrstvami písku. Keře jsou v průměru 45 let staré, některé dokonce šedesátileté. Potenciál vinic je údajně srovnatelný s Grand Cru Bordeaux.

 

Jako technologa si pro svá vína vybral opravdu velké jméno, Stephane Derenoncourta. Ten připravuje vína plná, ovocná, s citelným, ne však dominantním vlivem sudu, moderní. Hrozny jsou fermentovány při kontrolované teplotě v ocelovém tanku, macerace trvá 30 dní. Malolaktická fermentace probíhá pátečně v nerezu a částečně ve francouzských dřevěných sudech. Zrání pak po dobu 12 měsíců v bariích, z nichž je třetina nových.

 

Vinařství produkuje v průměru pouze tři a půl tisíce beden vína, což je na 12 ha poměrně málo, a svědčí to o striktní selekci hroznů…

Zpět