Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Cupano
Brunello di Montalcino DOCG 2006
Země:Itálie
Oblast:Toskánsko
Odrůda:Sangiovese
Apelace:Montalcino
Podloží:Písčito-hlinité s valouny
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
Kupte si vyhodněji v degustační sadě


2 340,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 210
Popis vína
Jedno z nejlepších Brunello di Montalcino, pravidelně okupuje přední příčky mezi nejlepšími 100 víny celé Itálie. Elegantní a harmonické víno s minerálně-ovocným profilem směsi červených a tmavých plodů (třešně, ostružiny) zjemněné tóny ušlechtilého dřeva.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Plné
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Výrazná
Popis vinařství

Cupano

Middle cupano
Lokalita Itálie, Toskánsko, Montalcino
Rozloha vinic 6 ha (100 % červená)
Roční produkce 12.000 lahví
Výnosnost 35 až 45 hl/ha
Podloží Písčité jíly s většími kameny
Odrůdy Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot
Top víno Brunello di Montalcino
Technolog Lionel Cousin
   
Kontakt Camigliano, Centine 31, 53024 Montalcino
Web www.cupano.it

Vinařství Cupano je dokonalou ukázkou stylu práce Royal Wine Clubu. Při poctivé degustaci všech nabízených Brunello jsme na něj narazili na mezinárodním festivalu vín v italském Meranu v roce 2009 v době, kdy toto vinařství ještě prakticky nikdo neznal. Ihned nás dostalo kvalitou a projevem svých vín a stali jsme se jejich prvním dovozcem do ČR.

Cupano je mladé vinařství. Vinice osázeli v roce 1997 a jako své první víno vyrobili ročník 2000. Kvalitou své produkce si však již stihlo získat obrovskou prestiž. V roce 2013 při slepém hodnocení nejlepších italských vín se umístila tři Brunella z Cupano v různých ročnících mezi prvními sedmi vybranými víny. Veškerá produkce je BIO, oceněno certifikátem ICEA.

Vinařství se rozkládá na kamenitém kopci nad řekou Ombrone, obklopeno nádhernou přírodou a sálá harmonii. Vinice s výrazným minerálním podílem a skvělou drenáží jsou ideální pro vznik velkých vín. Filozofií se hlásí k následníkům Henriho Jayera, jednoho z největších burgundských odborníků na víno a zastánce přírodního biodynamického přístupu k vinaření. Následují jeho příkladu: menší rozloha vinic, kvalitní víno vzniká ve vinohradu, žádné chemické prostředky, limitovaný výnos, přísná selekce hroznů, pouze přírodní kvasinky z vinice, malolaktická fermentace probíhá v nových francouzských sudech barrique (228 l).

Pozemky pro vinice i celý viniční systém vybral a zavedl Carlo Ferrini, biodynamický způsob vinaření předal François Bouchet a konzultanta technologie a kvality dělá Giulio Gambelli.

 

Stáhnout PDF
Zpět