Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Le Macioche
Brunello di Montalcino DOCG 2007
Země:Itálie
Oblast:Toskánsko
Odrůda:Sangiovese
Apelace:Montalcino
Podloží:Hlinito-vápenaté, vápenec, břidlice
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
1 419,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 194
Popis vína
Elegantní, plné, vyvážené a komplexní Brunello s výrazně ovocným projevem (třešně, višně), citelnou mineralitou a zjemňujícím vlivem sudu.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Le Macioche

Middle le macioche
Lokalita Itálie, Toskánsko, Montalcino
Rozloha vinic 3 ha (100 % červená)
Roční produkce 16.500 lahví
Výnosnost 40 hl/ha
Podloží Jílovito-vápenaté s vysokým obsahem vápence
Odrůdy Sangiovese
Top víno Brunello di Montalcino Riserva, Brunello di Montalcino
Technolog Maurizio Castelli
   
Kontakt S.P. 55 di Sant’Antimo km 4,85 53024 Montalcino
Web www.lemacioche.it

Vinařství Le Macioche jsem před pár lety objevil na vinařském festivalu v Meranu. Splňovalo veškeré mé požadavky na kvalitu, malou produkci (ve skutečnosti pouze 3 ha), klasický styl vín, poměrně tanický, plnější, ale ne svalnatý, spíše s elegantním projevem a hlavně minerálně-ovocný výraz.

Vinařství Le Macioche bylo založeno v roce 1988 vedle kopce Le Macioche, který mu dal jméno. Leží cca 450 metrů nad hladinou moře, což je jedno z nejvýše položených vinařství v Montalcinu. Dokonce i v horkých letech zde probíhá sklizeň až v polovině října. Kromě chladnější polohy má na kvalitu vín obrovský vliv podloží, nazývané Galestro, kde rostou ty nejlepší hrozny pro výrobu Brunello. Jedná se o mix vápence, břidlice a vápenatých jílů.

Vinařství vyrábí pouze dvě vína, Rosso di Montalcino a Brunello di Montalcino. V extrémně dobrých ročnících nechají své Brunello déle v sudu a vyrobí Riservu. Zajímavostí je, že nepoužívají bariky. Brunello zraje 40 měsíců ve 30 hl francouzských dubových sudech a Rosso 10 měsíců v 5 hl tonneaux.

Vinařství pracuje organicky a uplatňuje principy biologického hospodářství. Kromě vinic obhospodařuje také 1 ha olivových hájů, a vyrábí extra panenský olivový olej.

V současnosti vlastní vinařství tři mladí nadšenci ze severu Itálie: Massimo Bronzato, Stefano Brunetto and Riccardo Caliari.

Zpět