Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Domaine Ostertag
Riesling Grand Cru "Muenchberg" 2012
Země:Francie
Oblast:Alsasko
Odrůda:Riesling
Podloží:Pískovec, vulkanické sedimenty, vápenec
Servírovat:   11 až 14 °C
K pití:Nyní, ale zlepší se
1 132,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 1463
Popis vína
Geniální alsaský Riesling z Grand Cru polohy "Muenchberg", vlajková loď Domaine Ostertag. Plný, skvěle strukturovaný a vyvážený, minerálně-ovocný koktejl. Velké víno.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Výrazná
Popis vinařství

Domaine Ostertag

Middle domaine ostertag
Lokalita Francie, Alsasko
Rozloha vinic 15 ha (95 % bílá, 5 % červená)
Roční produkce 90.000 lahví
Výnosnost 25 až 60 hl/ha
Podloží Pískovec, vulkanické sedimenty, hlína, břidlice, žula, vápenec
Odrůdy Riesling, Gewurtztraminer, Sylvaner, Pinot Gris, Pinot Blanc, Muscat, Pinot Noir
Top víno Muenchberg Riesling GC, Muenchberg Pinot Gris GC, Muenchberg Riesling GC VT
Technolog André Ostertag
   
Kontakt 87 Rue du Finkwiller, 67680 EPFIG
Web www.domaine-ostertag.fr

Vinařství Domaine Ostertag jsem objevil na mezinárodním festivalu vín v italském Meranu. Procházel jsem sekcí mezinárodních vystavovatelů a nechal si nalít Riesling Muenchberg GC 2005. Bylo to jako zásah bleskem. To víno bylo dokonalé. Až později jsem zjistil, že má hodnocení 19,5/20. Během pár měsíců jsme vinařství navštívili, vína ochutnali a dohodli se na zastoupení v ČR.

 

Vinařství založil v roce 1980 Andrého otec a v roce 1980, když bylo Andrému 21 let, mu předal klíče od sklepa, což pro něj byl splněný sen. Dělat víno je pro něj totiž prostředek dorozumívání. Skrze zrak, vůně, chutě a doteky. Ale zároveň vyžaduje znalosti, dovednosti a zkušenosti.

 

Říct o Andrém, že je výjimečným vinařem, je jen zjednodušené vyjádření. Je zároveň průkopníkem a zastáncem přirozeného spojení s přírodou. Po praxi v Burgundsku zavedl okamžité změny: dramaticky snížil výnosnost a představil a změnil způsob pěstování i vinifikace. Od roku 1998 hospodaří jeho vinařství biodynamicky.

 

Svá vína dělí do tří skupin:

  • Vins de Friut jsou základní cuvée s ovocným charakterem, z různých poloh.
  • Vins de Pierre jsou suchá terroirová vína z vinic Fronholz, Heissenberg, Zellberg i nejoceňovanějšího Muenchbergu.
  • Vins de Temps jsou sladká a často botrytická vína na dlouhé ležení, např. Muenchberg Riesling GC Vendanges Tardives nebo Fronholz Gewurtztraminer Vendanges Tardives.

 

I etikety vín jsou rodinnou záležitostí. Navrhuje je Andrého žena, Christine Colin-Ostertag.

 

Stáhnout PDF
Zpět