Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Duemani
Cabernet Franc IGP 2010
Země:Itálie
Oblast:Toskánsko
Odrůda:Cabernet Franc
Podloží:Hlinito-kamenité
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale vydrží
2 628,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 1414
Popis vína
Velké víno. Plné, komplexní, skvěle strukturované, minerálně-ovocné (směs tmavých plodů), s podtextem tabákových listů a bylinného extraktu, vyzrálými hladkými taniny a dlouhou dochutí. Vrchol odrůdy Cabernet Franc.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Plné
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Výrazná
Popis vinařství

Duemani

Middle duemani
Lokalita Itálie, Toskánsko
Rozloha vinic 10,5 ha (100 % červená)
Roční produkce 35.000 lahví
Výnosnost 40 až 45 hl/ha
Podloží Hlinito-kamenité
Odrůdy Syrah, Cabernet Franc, Merlot
Top víno Suisassi, DueMani
Technolog Luca D'Attoma
   
Kontakt Loc. Ortacavoli 56046 Riparbella (PI)
Web www.duemani.eu

Duemani znamená v překladu dvě ruce. V tomto případě asi spíš dvoje ruce. Luca d'Attoma (viz foto), vysoce respektovaný toskánský vinařský konzultant, který založil W.E.C. (Wine Evolution Consulting) a který je vyhledáván špičkovými vinařstvími typu Le Macchiole nebo Tua Rita, se společně se svou ženou Elenou Celli rozhodli naplnit si sen o vlastním vinařství.

Tak v roce 2001 založili v nádherné krajině v severním Bolgheri 7 ha půdy a začali připravovat zem na biodynamické hospodaření (dnes vlastní nejvyšší certifikaci Demeter). Trvalo to sedm let. Když ale v roce 2008 dostali kritice k ochutnání první ročník, bylo jasno. Sen se stal skutečností.

Půda, kterou vybrali, převážně hlinitá s velkými kameny, společně s aspekty vinic (amfiteátr) je ideální pro pěstování vybraných odrůd: Nejvyšší polohy pro Cabernet Franc, nejnižší pro Merlot, a nejmenší vinice uprostřed, ta ve tvaru poháru, nejkamenitější a nejsušší, pro Syrah.

Vína z nich jsou čistá, dokonale harmonická, vyzrálá, ovocná a jasně vyjadřují výraz terroir. To je výsledek Lucovy práce. Spojení přírody, vědění a citu. Tak se rodí legendy…

Zpět