Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Terre di Leone
Amarone della Valpolicella Classico DOCG 2008
Země:Itálie
Oblast:Veneto
Odrůda:Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta
Apelace:Valpolicella
Alkohol:16,5%
Podloží:Vulkanické, čedič, křída
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale vydrží
1 649,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 1412
Popis vína
Překvapivě nazrálé Amarone s počínajícími terciálními tóny. Bohatá ovocná chuť marmeládové tóny a sladké koření, výraznější až likérová chuť, které je pro víno tohoto typu poměrně častá.
Opulentní víno pro chladné zimní večery, které je třeba vychutnávat po malých doušcích.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední
Třísloviny:  Střední (+)
Tělo:  Plné
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Velká
Popis vinařství

Terre di Leone

Middle terre di leone
Lokalita Itálie, Veneto, Verona
Rozloha vinic 7 ha (100 % červená)
Roční produkce 36.000 lahví
Výnosnost 20 až 55 hl/ha
Podloží Vulkanické, čedič, křída
Odrůdy Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta
Top víno Amarone della Valpolicella
Technolog Federico Pellizzari
   
Kontakt 1 VIA PORTA, 37020 Marano Di Valpolicella
Web www.terredileone.it

Terre di Leone znamená Leonova země. Leone byl děděčkem současného majitele Federica Pellizzari (viz foto), který vinařství vede společně se svou ženou Chiarou. Respektují tradici, mají Leonovu vášeň pro pěstování vinné révy a jako cíl si vytyčili asistovat přírodě při zázraku přetvoření hroznů do božského, silného nápoje.

Na své cestě se nebojí experimentů jak ve vinici, tak v technologii vinifikace. „Jsme zvědaví lidé, milujeme dozvídat se co a proč, zkoušíme a selháváme, baví nás experimentovat“, říká Chiara. I proto mají ve vinici více různých hroznů. Stále se snaží najít cestu k naplnění potenciálu této země.

Všechna vína dělají z vlastních hroznů a dělí je do dvou řad:

  • Terre di Leone: vína jsou vyráběna z vysoušených hroznů (částečně nebo plně), odstopkovávána, zpracovávána výhradně v gravitačním procesu (hrozny přivezené z vinice se začnou zpracovávat v hale a postupně procházejí procesem vinifikace o patro níže, až skončí jako víno ve sklepích), zrají v dubových sudech.
  • Re Pazzo: vína jsou dělaná z částečně nebo úplně čerstvých hroznů, zrají v ocelových tancích.


Federico doporučuje nechat svá vína vyzrávat delší čas. Říká, že teprve jako dobře vyzrálá ukážou svůj potenciál a skutečný charakter.

Stáhnout PDF
Zpět