Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Weingut Högl
Riesling Smaragd "Bruck" 2013
Země:Rakousko
Oblast:Wachau
Odrůda:Riesling
Alkohol:12,5%
Podloží:Břidlice, rula, pískovec
Servírovat:   10 až 12 °C
K pití:Nyní, ale vydrží
1 132,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 1349
Popis vína
Parádní, plný a výrazný ryzlink z vinice "Bruck". Elegance, pevná stavba, šťavnatost, citelný, ale velmi příjemný zbytkový cukr, vyváženost a příjemně doznívající závěr. Skutečně mimořádný zážitek.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Delší
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Weingut Högl

Middle hogl
Lokalita Rakousko, Wachau, Spitz
Rozloha vinic 7,5 ha (100 % bílá)
Roční produkce 40.000 lahví
Výnosnost neuvádí
Podloží břidlice, pyrit
Odrůdy Grüner Veltliner (40 %), Riesling, Gelber Muskateller, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Top víno Smaragd Grüner Veltliner Schön Alte Parzellen, Smaragd Riesling Bruck Alte Parzellen
Technolog Josef Högl
   
Kontakt Viessling 31, 3620 Spitz a.d. Donau/Wachau
Web www.weingut-hoegl.at

Na vína z vinařství Högl jsme dostali tip od jednoho kamaráda, který je dlouhodobě kupuje pro vlastní potěšení. Na dni otevřených sklepů ve Wachau je pak osobně ochutnali a poměr jejich kvality a ceny nás přesvědčil, abychom je zařadil do našeho portfolia.

Rodinné vinařství se vyznačuje tradicí a typickým projevem vín z Wachau. V minulosti pěstovali i vína červená, dnes na jejich vinicích, podobně jako všude kolem v oblasti, dominují hrozny Veltlínu a Rieslingu. Nejlepší polohy jsou na strmých terasovitých svazích s břidlicovým podložím, zároveň jsou v porovnání s dalšími v tomto regionu ještě více kamenité a chladnější.

Nejlepší charakteristikou vinařství a zároveň i filozofií, je smysluplné spojení inovace a tradice. Ty se Josef (viz foto vpravo) učil i od svých známějších sousedů, Pragera a F. X. Pichlera. Jeho vína jsou typická a autentická, a zrcadlí povahu místního terroir, který se u Höglů těší hlubokému respektu. Josef říkává, že výroba vína je kontinuální reakcí na požadavky hroznů, a to nejen na vinici, ale také při vinifikaci. Využívá kratší maceraci na slupkách, mírně vyšší fermentační teplotu a delší ležení na kvasinkách. Vína vyrábí z důvodu komplexnosti projevu pouze v ocelových tancích.

Jeho základní vína v kategorii Steinfeder si lze vychutnat jako mladá a ovocná. Vína střední třídy (Federspiel) jsou plnější a zaslouží si kombinaci s pokrmy. Nejlepší vína, podle četných zelených ještěrek vyhřívajících se na místních skalách označovaná jako Smaragd, uchvacují svou plností, strukturou, komplexností a dlouhověkostí…

Zpět