Kontrola 18+

Alifea s.r.o.

Na stránkách alifea.cz, platí zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.

 

Pouze pro osoby nad 18 let

Winzerhof
St. Laurent "Best of" 2010
Země:Rakousko
Oblast:Thermenregion
Odrůda:St. Laurent
Podloží:Štěrky s vysokým obsahem vápence
Servírovat:   16 až 18 °C
K pití:Nyní, ale vydrží
751,00 Kč

Availability: Skladem

OBJEM 0,75 l
KÓD 1057
Popis vína
Nádherný exemplář Svatovavřineckého od biodynamického vinařství Winzerhof z rakouského Thermenregionu. Elegantní, plné a vyvážené víno postavené na třešních a višních, s minerálním podtextem a citrusovou linkou, skvěle strukturované, v těle plnější až plné, harmonické, s dlouhou dochutí. Krásné víno s úplně jiným projevem, než jak ho známe z moravských vinic.
Senzorické vlastnosti
Sladkost:  Suché
Kyselina:  Střední (+)
Třísloviny:  Střední
Tělo:  Střední (+)
Délka chuti:  Dlouhá
Komplexita:  Větší
Popis vinařství

Winzerhof

Middle landauer gisperg
Lokalita Rakousko, Vienna, Thermenregion
Rozloha vinic 27ha (85 % červená, 15 % bílá)
Roční produkce ? lahví
Výnosnost ? hl/ha
Podloží Štěrky s vysokým obsahem vápence
Odrůdy Pinot noir, St. Laurent, Zweigelt, Portugieser, Cabernet sauvignon, Riesling, Weissburgunder, Rotgipfler, Muskateler, Traminer, Neuburger
Top víno Pinot noir, Zweigelt a St. Laurent v řadě „Best of“
Technolog Franz Landauer-Gisperg
   
Kontakt Badner Straße 32, 2523 Tattendorf, Thermenregion
Web www.winzerhof.eu

Rodinné vinařství vedené Johannou a Franzem Landauer-Gisperg (viz foto) má striktně organický přístup k vinaření, o čemž svědčí jejich certifikace BIO a Vegan. Soustředí se primárně na modré odrůdy: Saint Laurent neboli Svatovavřinecké, Pinot noir (Rulandské modré) a Zweigelt, připravují ale i další zajímavá červená cuvée, bílá vína a dokonce vinnou pálenku.

 

Od roku 2001 jsou členy skupiny s názvem “Die burgundermacher”, tedy těch, kteří s vášní pěstují a vyrábějí Pinot Noir.

 

Vína vyrábějí ve třech kvalitativních řadách:

  • Klassik – velmi dobře pitelná vína zrající ve velkých dubových kádích nebo nerezových tancích.
  • Selection – mladší bratři top vín vinařství, většinou zrají ve dvou či třikrát použitých baricích (228 l).
  • Best of – vína z nejlepších hroznů vybraných odrůd v nejlepších sudech.

 

U všech vín, která připravují, mají snahu dosáhnout maximální možné kvality při zachování harmonie s přírodou. Nazývají tak harmonii mezi půdou, klimatickými podmínkami a vinnou révou. Často bývá jediným „násilným“ zásahem pouze selekce při výběru těch nejkvalitnějších hroznů.

Zpět